četrtek, 8. marec 2012

Ali je potrese mogoče napovedati?

V bližnji preteklosti smo že imeli nekaj sončnih neviht, ampak ta ki bo Zemljo zadela danes bo daleč najmočnejša v zadnjih petih letih.

Svetovni kovalci zarot seveda že norijo, po njihovih besedah naj bi že vsaka veliko manjša nevihta, ki direktno zadane naš planet, imela velik upliv na naše življenje.

Predvsem tukaj mislijo na potrese, ki naj bi jih to sončevo delovanje povročilo. Če verjamete v naključja, kar lepemu številu teh neviht, ki so zadele Zemljo zadnja leta, so sledili večji ali manjši potresi. Bolj točne podatke bom pripravil za kdaj drugič, ampak treba je poudariti, da se potresi dogajajo vsak dan, kar se da s pridom izkoristiti pri takih alternativnih teorijah.

In kaj napovedujejo za ta trk sončnih delcev, ki bodo v roku nekaj ur bombardirali Zemljo? Potres večji od 6. stopnje, ki naj bi se zgodil v roku 72 ur, seveda pa tudi učinki podobni EMP - elektro magnetnemu pulzu, niso izključeni. Čeprav so tukaj bolj na udaru sateliti, ki krožijo v orbiti nad nami, ne bo odveč, če si v alu-foljo zavijete tudi svoje računalnike in telefone :)

Kaj pa vi menite, se da potrese napovedati? Jih je mogoče celo umetno povročiti? Nam zavoljo splošnega preplaha vse so skrivajo?

Ni komentarjev:

Objavite komentar